СпортЕмилијано Сала- Трагична смрт

Joван Јоцић10. фебруара 2019.2 min

Таман када се навикнете да живот пише романе и прихватите колотечину његових страница, редове надања, успона, падова, победа и пораза, из прикрајка као из заседе сачека вас судбина и свом охолошћу свог пера напише трагедију.

И све трагедије су исте. Подједнако болне и страшне. Подједнако апсурдне у свом постојању. Последња страница романа је уједно прва страница трагедије. Тмина и ништавило. Печетак краја који траје. Краја који нема свој крај. Краја који попут фурије, без најаве у трену носи све, остављајући за собом само оно вечно питање: Зар је морало тако?

Трагедија која је последњих дана потресла спортски свет је погибија аргентинског фудбалера Емилијана Сале.

Тело несрећног младића, несталог у авионској несрећи 21. јануара, пронађено је после петнаестодневне потраге заједно са деловима олупине авиона на дну Ламанша.

Да подсетимо: Сала 19. јануара прелази из Нанта у Кардиф са 17 милиона фунти, што је највећи трансфер у историји велшког клуба.

Након објављених лекарских прегледа у Кардифу и потписивања вишегодишње сарадње, на своје инсистирање враћа се за Нант, како би се лично опростио од саиграча и људи из управе клуба у којем је претходних година оставио дубок траг.

Већ 21. јануара, малим приватним авионом „Пајпер Малибу“, у којем се поред њега налазио само пилот Давид Иботсон, креће за Кардиф, где је дан касније требао да одради први тренинг са новим тимом.

Негде око 15:15 авион је нестао са радара изнад Ламанша и од тада се води као нестао. Вишедневна потрага дала је резултат тек 7. фебруара, када је део олупине авиона пронађен у близини острвца Гунерси у сред Ламанша на дубини од 67 метара.

Спасиоци су успели да на површину извуку тело аргентинског фудбалера, док се за несталим пилотом још увек трага.

Емилијано Сала

Емилијано Сала, рођен је 31. октобра у граду Санта Фе у истоименој покрајини аргентинској покрајини. Своју професионалну каријеру градио је у Француској где је од 2012. наступао за Бордо, Орлеан, Ниор, Каен и Нант. Као нападач поменутих тимова одиграо је 219 лигашкох утакмица на којима је постигао 87 голова.

Само дан пре стравичне несреће, Сала је са својим пратиоцима на друштвеним мрежама поделио поруку у којој је истакао- да је одушевљен преласком у Премијер лигу, и да се нада да ће публика на острву уживати у његовим играма и головима.

Нажалост судбина је хтела другачије.

Joван Јоцић

Новинар

Оставите коментар

Ваша е-пошта неће бити објављена.