СпортЛисабонска ноћ за ново јутро

Милош Митић28. марта 2019.1 min

БОД КАО КУЋА!

Фудбалска репрезентација Србије је на феноменалан начин почела квалификације за Европско првенство, пошто је на свом премијерном мечу у Лисабону, ремизирала са репрезентацијом Португала 1:1.

Постоји она чувена фудбалска прича која каже: Да нам је неко пре утакмице понудио бод, оберучке би прихватили. Сигурно да би! Стим што нам овог пута нико није нудио ништа. Фудбалској репрезентацији Србије, која је синоним за национална спортска разочарања, даване су мале шансе против актуалним европских првака. Ипак, Срби су показали да и те како знају да играју фудбал на високом нивоу. Изабраници, често критикованог Младена Крстајића, су у најбољој утакмици од када је некадашњи штопер Партизана преузео репрезентацију, одиграли сјајних 90 минута и у утакмици беспоштедне борбе и доброг фудбала, заслужено освоили бод.

Душан Тадић репрезентација

Душан Тадић стрелац гола у Лисабону

Србија је повела у 9. минуту са беле тачке, голом на овој утакмици капитена Душана Тадића. Најстрожијој казни, предходила је сјајна акција „Орлова“, лопта је после добре дистрибуције од последње линије стигла до Тадића на неких 25 метара од гола Португала. Фудбалски виртуоз из Новог Сада је популарном „боцком“ пребацио комплетну одбрану домаћина и тиме створио зицер прилику за Мијата Гаћиновића. Голман Португала Руи Патрицио, је у намери да заштити и себе и гол, прегрубо стартовао на нашег крилног нападача и пољски судија Марчињак, није имао другог избора него да показе на белу тачку.

Од тог тренутка, Португал је преузео потпуну иницијативу, док се Србија углавном бранила и претила из контри. Ипак, када се чинило да ће Орлови на одмор отићи са минималном предношћу, у самом финишу првог полувремена, Данило је постигао спектакуларан гол са готово 30 метара, за поравнање резултата.

У других 45 минута, резултат се није мењао. Португал је имао пар прилика, одбрана Србије предвођена одличним голманом Дмитровићем је деловала доста компактно, мада истине ради морамо признати да је у пар наврата срећа била велики савезник Орлова. На крају, коначних 1:1, за већ констатовани: ВЕЛИКИ БОД ИЗ ЛИСАБОНА.

Подсећамо, Србија се у оквиру квалификација за Европско првенство 2020. налази у групи Б, са репрезентацијама: Португала, Украјине, Литваније и Луксембурга. На ЕП, пласираће се две првопласиране репрезентације из групе. Наредни меч, Орлови ће играти у Љвову против Украјине 7. јуна.

Милош Митић

Новинар

Оставите коментар

Ваша е-пошта неће бити објављена.