СпортДобили Америку- изгубили медаљу

Милош Митић13. септембра 2019.1 min

Репрезентација Србије успела је да савлада САД на Мундобаскету у Кини, у склопу разигравања за пласман од 5. до 8. места, резултатом 94:89.

У тиму Србије, као по навици бољи од осталих био је Богдан Богдановић са 28 поена, следили су га Лучић са 15, Мицић са 10, односно Јокић и Јовић са по 9 постигнутих кошева.

Изабраници Александра Ђорђевића дошли су до вредне победе, највише захваљујући фуриозној игри у првој четвртини- коју су „Орлови“ решили у своју корист са 32:7!

Чак шта више, тих 7 постигнутих поена Американаца у првом кварталу- је уједно њихов најмањи број датих кошева „за 10 минута игре“ на неком великом такмичењу у историји ове кошаркашке велесиле.

Наравно, „Јенкији“ су у наставку меча дошли до своје игре- и били врло близу преокрета, али чини се да је невероватна игра Србије у првој четвртини, са чак 8 убачених тројки одредила коначну судбину овог меча.

Такође, с обзиром да су Американци били бољи у предходна два дуела са Србијом- на Олимпијским играма и прошлом Мундобаскету, вреди напоменути да је ово прва победа Србије као самосталне државе против великог ривала.

Богдан Богдановић

Опет најбољи- Богдан Богдановић

ИПАК!!!

Србија је срушила Америку на кошаркашком терену! Реченица која сама по себи звучи као сан. Но, мало ко је очекивао, да се велика битка под обручима, Срба и Амера одигра у форми- скоро па ревијалне утакмице.

Екипа Саше Ђорђевића је на Мундобаскет отишла са јасно израженом намером да се бори за златну медаљу! И сам почетак Светског првенства био је апсолутно у складу са високим очекивањима. Редом су падали: Ангола, Филипини, Италија, Порторико, чинило се да је тим Србије „непобедив“, а онда је дошао меч са Шпанијом- и нешто се десило?!

Шпанци су направили пукотине у игри и систему функционисања Србије, уздрмали психу „Орлова“, довели српски тим у стање једне „грогиране“ екипе- што је касније у четвртфиналном мечу зналачки искористила Аргентина. Ипак, то је спорт!

На крају остаје утешна победа против Сједињених Америчких Држава. Чисто као додатни мотив и подстрек за нека наредна такмичења.

Милош Митић

Новинар

Оставите коментар

Ваша е-пошта неће бити објављена.