Војска и НаоружањеСрбија јача за Ми-35М

Aлександар Димитровски3. децембра 2019.1 min

Како су пренели многи домаћи медији, позивајући се на вест коју је пласирао специјализовани ваздухопловни портал „Tango Six“, Србији су у понедељак 2. децембра испоручена 4 десантно-јуришна хеликоптера Ми-35М руске производње.

Летелице су на војни аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници допремљене успомоћ великог транспортног авиона „Антонов Ан-124 Руслан“, и тиме је потврђена вишемесечна најава званичника да ће Србија до краја године бити јача за ова 4 борбена хеликоптера.

Подсећамо, Србија је уговор о набавци хеликотера Ми-35М са руским партнерима потписала прошле године. Треба рећи да је прећутано „колико све то кошта“, но, процене кажу- да комплетан аранжман који сем куповина летелица подразумева и обуку пилотског и механичког особља, затим набавку наоружања и додатне опреме, стоји и до 100 милиона евра.

МИ-35М

Ми-35М, популарни „Крокодил“ или „Летећа тврђава“, је десантно-јуришни хеликоптер намењен дејству против живе силе, бункера, оклопљених јединица противника, али и транспорту људства и технике. Геостртег је у тексту „Ми-35М: Српска бара чека крокодила“ већ детаљно писао о овом хеликоптеру, тако да ћемо за ову прилику поменути само оно најважније.

Добро је познато да је Ми-35М настао на основу легендарног совјетско-руског борбеног хеликоптера Ми-24. Тачније Ми-35М представља извозну варијанту, најсавременије летелице из породице Ми-24, означене као Ми-24ВМ, а која је намењена руским снагама. Ипак, треба посебно апострофирати да је потпуно погрешно изједначавати свеукупни потенцијал хеликоптера Ми-35М (Ми-24ВМ) са старијим варијантама Ми-24 из доба СССР-а. Летелица коју је набавила Србија је у понуди компаније „Миљ“ од 2005. године, и од свог претка „совјетског Ми-24“ наследила је само карактеристичан визуални дизајн. По питању електронике и ватрене моћи, Ми-35М је у потпуности модеран борбени хеликоптер 21. века, који с правом носи епитет: једног од најбољих на свету у својој конкуренцији.

Нови борац у Ратном ваздухопловству Србије, има две вертикално постављене оклопљене кабине, од чега је горња кабина намењена пилоту, а доња оператору наоружања. Специфичност Ми-35М у односу на остале борбене хеликоптере, је та да у свом задњем делу може да превезе до 6 потпуно опремљених војника, или терет тежине 800 кг, што му поред његове главне улоге „пунокрвног борбеног хеликоптера“, даје и секундарну намену мањег транспорта.

Летелица има оптоелектронски систем „Гоес-324“ са ласерским даљинометром, затим специјално развијен осматрачко нишански систем „ОПС-24Х“, као и систем самозаштите од надолазећих пројектила упућених ка хеликоптеру назван „Президент-С“, за који се ипак не зна да ли је интегрисан на четири српска примерка.

Модерна електроника даје могућност прецизног откривања непријатељских оклопних јединица, бункера, па и саме живе силе у распону од 10 км. За блиску борбу, хеликоптер има интегрисан топ калибра 23 мм у покретниј носној турели, капацитета 400 метака, док на четири крилна носача може да понесе до 1 500 кг додатног наоружања, у шта спадају: класичне авио бомбе, лансери невођених ракетник зрна, ракете ваздух-ваздух „Игла-В“, као и убојите ваздух-земља ракете „Кокон“ и „Атака“.

Ми-35М које је набавила Србија, имаће стално место боравишта на аеродрому Лађевци код Краљева, у склопу 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле „Сенке“, 98. ваздухопловне бригаде.

Aлександар Димитровски

Новинар

1 коментар

Оставите коментар

Ваша е-пошта неће бити објављена.

Повезани чланци